Titeldetail

Zoeken in op
Titelblok: De echo van het water : alleen verder na het verlies van mijn gezin / Maria van Rijsewijk ; redactie: Ineke Hogema
Uitgave: [Rhenen] : Uitgeverij Lente, [2020], ©2020
Collatie: 175 pagina's : illustraties ; 19 cm
Inhoud: Egodocument van een vrouw die eerst haar man en kind, jaren later haar andere zoon verliest, allen aan het water.
Isbn: 9789492783141 ; *gebonden  toon meer
Auteur: Rijsewijk, Maria van
Medewerker: Hogema, Ineke
Materiaal: Boek volw. non-fictie
Taalcode: Nederlands
Mediumsoort: Boek
Publ.jaar: 2020
Jeugd/Volw.: Volwassen
Inform./Verh.: Informatief
Zoektitel: De echo van het water
SISO: 418.7
Onderwerpen: Rouwproces; Verhalen
Pim-rubriek: Rouwproces (Geestelijk leven)
AI-tekst: Het gezin van Maria verhuist naar Zwijndrecht, waar ze meteen zegt 'dat ze het niet op het water heeft'. Op een dag in 1980 komen haar man Theo en hun achtjarig zoontje Mark, tweelingbroer én tweelingziel van Michiel, om bij een ongeluk van een tanker met het veerpontje. In de wereld van Maria, in die tijd, wordt de pijn van rouw en verlies niet openlijk besproken. Ze is diep ellendig, maar uit zich nauwelijks. Michiel komt eraan tekort. In de opvolgende jaren probeert Maria zich opnieuw uit te vinden, alleen, of met nieuwe liefdespartners. Het is een zoeken naar evenwicht, rust, ontwikkeling en vrede. Met de opgroeiende Michiel lijkt het goed te gaan, maar dat blijkt anders te zijn. Michiel mist zijn hele leven lang Mark verschrikkelijk. Na een periode van worstelen, bovenkomen en weer afglijden maakt hij een eind aan zijn leven, door van een brug te springen. Zo verliest Maria ten slotte haar hele gezin aan het water. Een bewogen geschiedenis, goed beschreven, waarbij de moeder zichzelf niet spaart, maar ook laat zien hoe je met een grote verlieslast toch verder kunt..
Titelnr: 1448162
Extern zoeken: /images/google.gif=Google

1 exemplaren, 0 aanwezig

  • 1x TransportTransport
Geestelijk leven Rouwproces RIJS