Titeldetail

Zoeken in op
Titelblok: Bot : de redding van roest / Shane Hegarty ; illustraties van Ben Mantle ; vertaling [uit het Engels]: Saskia Martens
Uitgave: Antwerpen : Blloan junior, [2020], ©2020
Collatie: 229 pagina's : zwart-wit illustraties ; 20 cm
Noot: Vertaling van: Boot : the rusty rescue. - London : Hodder Childrens's Books, 2020. - Vervolg op: Bot : kleine robot groot avontuur.
Inhoud educatWise: Gust heeft zijn neus verloren tijdens een rit in de zweefmolen. Ze moeten een nieuwe vinden. Bot vindt ook een kapotte robot. Die kan hij zo niet achterlaten.
Inhoud: Speelgoedrobot Bot (ik-persoon) heeft met zijn robotvrienden Gust en Nik en elektronische hond Smartie de schroothoop overleefd. Als ze op zoek zijn naar een nieuwe neus voor Gust, vinden ze een oude, kapotte robot. Ze noemen hem Roest en willen hem opvrolijken. Met veel stripachtige tekeningen in zwart-wit. Vanaf ca. 9 jaar.
Isbn: 9789403219769 ; *gebonden
Auteur: Hegarty, Shane
Medewerker: Mantle, Ben
Martens, Saskia (1981-)
Materiaal: - Boeken jeugd fictie
Leeftijdcat: Jeugd 9-12 jaar
Taalcode: Nederlands
Mediumsoort: Boek
Publ.jaar: 2020
Jeugd/Volw.: Jeugd
Inform./Verh.: Verhalend
Genre: Science fiction
Genre: Avonturen
Zoektitel: Bot
Vertaling van:: Boot : the rusty rescue
Onderwerpen: Robots
Vriendschap
Kunstmatige intelligentie
AI-tekst: Bot de speelgoedrobot (ik-persoon) heeft samen met zijn robotvrienden Gust en Nik en de elektronische hond Smartie de schroothoop overleefd. Tijdens een wilde rit in de zweefmolen verliest Gust zijn neus. Daarom moet een nieuwe neus gezocht worden en tijdens die zoektocht ontmoeten ze in het testlab een grote robot die door de duizenden tests breekbaar is geworden. Ze noemen hem daarom Roest en willen hem opvrolijken. Al die avonturen lopen echter in het honderd. Als ze een verjaardagsfeest organiseren, fleurt Roest op, maar daar blijkt ook dat hij een gebroken hart heeft, letterlijk. Een wilde achtervolging vindt plaats om het hart te redden, waarbij de neus van Gust een grote rol speelt. Zelfstandig te lezen vervolg op ‘Bot: kleine robot groot avontuur’. Ruime bladspiegel en overzichtelijke lay-out, waarbij geluiden en sommige (werk)woorden in afwijkend lettertype gedrukt zijn. De stripachtige computertekeningen in zwart-wit vormen een aangename onderbreking van de tekst. Knap is de vermenselijking van de robots waarin op subtiele wijze diverse levenswijsheden zijn verstopt. Ook leuk om voor te lezen. Vanaf ca. 9 jaar.
Titelnr: 1528437
Extern zoeken: /images/google.gif=Google

5 exemplaren, 1 aanwezig

  • 1x TransportTransport
Leesboeken B HEGA

  • 1x UitgeleendUitgeleend tot 25-05-2021
2e etage kast 3 Leesboeken B HEGA

  • 1x Niet beschikbaarNiet beschikbaar
Leesboeken 9-12 jaar B HEGA

  • 1x BeschikbaarBeschikbaar
Leesboeken B HEGA

  • 1x UitgeleendUitgeleend tot 26-05-2021
Leesboeken B HEGA