Titeldetail

Zoeken in op
Titelblok: Mortina en het spookvriendje / Barbara Cantini ; vertaling uit het Italiaans door: Veerle Willems
Uitgave: [Alkmaar] : Clavis, 2019, ©2019
Collatie: 48 ongenummerde pagina's : gekleurde illustraties ; 30 cm
Noot: Vertaling van: Mortina e l'amico fantasma. - Milaan : Mondadori Libri S.p.A., ©2018.
Inhoud educatWise: Mortina is een zombiemeisje. Ze woont met haar tante in de Vervallen Villa, waar het weleens spookt... Wie is toch dat mysterieuze spookje dat ze buiten ziet zweven?
Inhoud: Zombiemeisje Mortina ziet vanuit de Vervallen Villa buiten steeds een lichtje zweven. Het is een ronddwalend spookje dat niet meer terug wil naar het zwarte gat. Maar hij is ook zijn naam vergeten. Kan Mortina hem helpen? Prentvertelling met kleurrijke, grappige tekeningen vol zombies, spoken en andere griezelelementen. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.
Isbn: 9789044837049 ; gebonden
Auteur: Cantini, Barbara (1977-)
Medewerker: Willems, Veerle
Materiaal: - Boeken jeugd fictie
Leesniveau: Makkelijk lezen plein
Leeftijdcat: Jeugd tot 9 jaar
Taalcode: Nederlands
Mediumsoort: Boek
Publ.jaar: 2019
Jeugd/Volw.: Jeugd
Inform./Verh.: Verhalend
Genre: Griezelig
Zoektitel: Mortina en het spookvriendje
Vertaling van:: Mortina e l'amico fantasma
Onderwerpen: Zombies
Spoken
Vriendschap
Voorleesboeken
AI-tekst: Mortina woont in de Vervallen Villa en heeft al de hele week het idee dat ze buiten een lichtje ziet zweven. Dat lichtje blijkt een ronddwalend, lichtgevend spookje te zijn. Het spookje wil graag binnen gelaten worden, want hij wil absoluut niet terug naar ‘het zwarte gat’; het is er donker, vies én het stinkt daar. Maar er is ook een ander probleem; hij weet zijn naam niet meer en is dus vooral dáár naar op zoek. Opa Doodskist weet veel van het verleden, maar kan zich niks herinneren. En tante Ter Ziele heeft het te druk met andere dingen. Als iedereen slaapt, glipt Mortina ’s nachts het huis uit, om te snuffelen in de archieven van de kerk. Zal het haar lukken om de naam van haar nieuwe vriendje te achterhalen? Deze griezelige prentvertelling heeft natuurlijk een goede afloop. De kleurrijke, spannende illustraties beslaan hele of dubbele pagina’s en de tekstblokjes (merendeel zwart gedrukt, soms wit) zijn in de tekeningen geplaatst. Hier en daar staat er een aanduidingspijl met een toelichting op een klein detail binnen de illustratie. Een mooi, spannend avontuur, leuk om voor te lezen en samen met kinderen te bekijken en te bespreken. Het lijkt een gewoon prentenboek, maar het is niet bedoeld voor kleuters. Derde deel over zombiemeisje Mortina*. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar..
Titelnr: 1110548
Extern zoeken: /images/google.gif=Google

2 exemplaren, 0 aanwezig

  • 1x UitgeleendUitgeleend tot 25-05-2021
2e etage kast 2 Leesboeken A CANT

  • 1x UitgeleendUitgeleend tot 25-05-2021
Leesboeken A CANT