Titeldetail

Zoeken in op
Titelblok: Koning Winter valt in het water / Pieter Feller & Natascha Stenvert
Uitgave: Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff bv, [2015], ©2015
Collatie: 63 pagina's : gekleurde illustraties ; 21 cm
Reeks/Serie: Kolletje & Dirk-serie
Noot: Tekst Pieter Feller ; illustraties Natascha Stenvert.
Inhoud educatWise: Kolletje en haar vrienden beleven twaalf avonturen in de winter. Sinterklaas loopt in een regenpak, en ze zetten een kerstboom, ze bakken poffertjes en spelen in de sneeuw.
Inhoud: Twaalf avonturen van Kolletje en haar vriendje Dirk tijdens de winter. Ze vieren Sinterklaas, kopen een kerstboom en maken een sneeuwpop. Vanaf ca. 4 jaar.
Isbn: 9789024569410
Auteur: Feller, Pieter (1952-)
Medewerker: Stenvert, Natascha (1971-)
Materiaal: - Boeken jeugd fictie
Leeftijdcat: Jeugd tot 9 jaar
Taalcode: Nederlands
Mediumsoort: Boek
Publ.jaar: 2015
Jeugd/Volw.: Jeugd
Inform./Verh.: Verhalend
Genre: Verhalen
Zoektitel: Koning Winter valt in het water
Onderwerpen: Winter
Toveren
AI-tekst: Het bijdehante meisje Kolletje is bekend van talrijke voorleesbundels, waarin de kleuter gebeurtenissen positief lijkt te kunnen beïnvloeden met een toverspreuk die in feite een wens is. Verandering van uitgever heeft haar vriendje Dirk in de titel gebracht, wat ook het gebruik voor jongens zal bevorderen. In afgeronde hoofdstukken komen sfeervolle decembergebeurtenissen voorbij, zoals Sinterklaas, de kerstboom opzetten, gezellig bezoek en winterpret. Het zijn sympathieke verhalen, meestal vijf pagina's lang, over een omgeving in een welgesteld typisch Nederlands gezin (ze wonen in een vrijstaand huis). Ook de buitenwereld doet mee, zoals burenhulp en het thema 'winter' in de schoolklas, waar het heel gewoon wordt gevonden dat een jongetje overal 'poep' voor zegt. De titel slaat op een anekdote die opa vertelt en die realistisch verklaart dat de hedendaagse winter vooral koud en nat is en niet meer vanzelfsprekend sneeuw en ijspret brengt. Mooi uitgevoerd boek met glanzend geverniste elementen op het omslag en helder witte bladzijden met veel leuke kleurrijke illustraties tussendoor en zelfs enkele heuse kindertekeningen. Vanaf ca. 4 jaar..
Titelnr: 800536
Extern zoeken: /images/google.gif=Google

1 exemplaren, 1 aanwezig

  • 1x BeschikbaarBeschikbaar
0 - 8 leesboeken A FELL

Exemplaren in andere vestigingen