Titeldetail

Zoeken in op
Titelblok: Een koude winternacht : liefde en verraad, huwelijk en overspel tegen de achtergrond van Ruslands turbulente verleden / Simon Montefiore ; vertaling [uit het Engels]: Richard Kruis
Editie: Vierde druk.
Uitgave: Amsterdam : Boekerij, 2018, ©2013
Collatie: 382 pagina's : kaart ; 23 cm
Noot: Vertaling van: One night in winter. - London : Century, 2013. - kaart: Neil Gower. - Auteursnaam op omslag: Simon Sebag Montefiore. - Oorspronkelijke titel: Serafima. - 2013.
Inhoud: Enkele Russische tieners, veelal kinderen van hooggeplaatste Sovjetleiders, worden tijdens het Stalinbewind gearresteerd en beschuldigd van samenzwering tegen de staat. Een op ware gebeurtenissen gebaseerd verhaal.
Isbn: 9789022574126  toon meer
Auteur: Sebag-Montefiore, Simon (1965-)
Medewerker: Kruis, Richard
: Gower, Neil
Materiaal: Boek volw. fictie
Taalcode: Nederlands
Mediasoort: Boek
Publ.jaar: 2018
Jeugd/Volw.: Volwassen
Inform./Verh.: Verhalend
Zoektitel: Een koude winternacht : liefde en verraad, huwelijk en overspel tegen de achtergrond van Ruslands turbulente verleden
Vertaling van:: One night in winter
Oorsp. titel:: Serafima
Onderwerpen: Sovjet-Unie; 1941-1950
AI-tekst: Moskou, 1945: tijdens de overwinningsparade van Stalin worden twee tieners vermoord. Ze zaten op de school waar ook Stalins dochter Svetlana les kreeg. Schoolvrienden, onder wie Serafima, worden mede beschuldigd van een complot tegen de regering. Ook het privéleven van andere invloedrijke families biedt Stalin de mogelijkheid om (onterechte) straffen op te leggen. Anderen ontspringen de dans. Zo ook Serafima, die hoewel ze niet haar geliefde Amerikaan mag volgen en acht jaar in een kamp moet doorbrengen, toch het geluk vindt. Historicus, journalist en schrijver Simon Montefiore (1965), man van schrijfster Santa Montefiore, heeft in deze tweede roman (net als in 'Sashenka') ware gebeurtenissen (die hij ook beschrijft in zijn vermaarde biografieën over Stalin) vermengd met fictie. Het resultaat is, mede door de soepele vertaling, indrukwekkend. Het verhaal boeit van begin tot eind. Met een uitgebreid register van personen, inclusief historische figuren als Stalin en Beria, en leesclubvragen. Deze roman zal zeker een groot lezerspubliek aanspreken. Eerder verschenen onder de titel: ‘Serafima’..
Titelnr: 805400
Extern zoeken: /images/google.gif=Google

1 exemplaren, 0 aanwezig

  • 1x UitgeleendUitgeleend tot 05-07-2019
Nederlandse Romans SEBA

Exemplaren in andere vestigingen