Titeldetail

Zoeken in op
Titelblok: Japan Airlines nr. 123 / Hideo Yokoyama ; vertaald [uit het Engels naar het oorspronkelijke Japans] door Robert Neugarten
Editie: Eerste druk.
Uitgave: Amsterdam : Xander, 2018, ©2018
Collatie: 381 pagina's ; 22 cm
Noot: Vertaling van: Seventeen. - 2018. - Oorspronkelijke titel: Kuraimāzu hai. - Tokio, Japan : Bungeishunju Ltd., ©2003.
Inhoud: Als een Boeing van Japan Airlines tegen een berg te pletter slaat, krijgt een journalist van een lokale krant de leiding over de verslaggeving en komt hij voor harde keuzes te staan.
Isbn: 9789401608688
Auteur: Yokoyama Hideo (1957-)
Medewerker: Neugarten, Robert
Materiaal: Boek volw. fictie
Taalcode: Nederlands
Mediasoort: Boek
Publ.jaar: 2018
Jeugd/Volw.: Volwassen
Inform./Verh.: Verhalend
Genre: Thriller
Genre: Psychologisch
Zoektitel: Japan Airlines nr. 123
Vertaling van:: Seventeen
AI-tekst: Een Boeing van Japan Airlines vliegt te pletter op een berg. Kazumasa Yuuki van de regionale North Kanto Times krijgt de leiding over de verslaggeving over de ramp, een van de grootste tot dan in de burgerluchtvaart (en waar gebeurd). Yuuki wil, na de zelfmoord van een ondergeschikte, andere journalisten liever niet meer rondcommanderen, maar hij moet wel. De NKT moet het opnemen tegen de beter toegeruste dagbladen uit Tokio. Yuuki krijgt te maken met collega-journalisten die de jongere garde hun moment van glorie niet gunnen, met de animositeit van werknemers van marketing en distributie en schoothondjes van de directie. Tegelijkertijd vreest hij voor het leven van zijn ernstig overwerkte vriend Anzai die is ingestort en in het ziekenhuis ligt. Hij zou met hem op de dag van de ramp een nooit bedwongen bergwand beklimmen. In een aparte verhaallijn wordt verteld wat er jaren na het vliegtuigongeluk gebeurt als hij dit alsnog probeert met de zoon van Anzai. De roman geeft een zeldzaam compleet beeld van menselijke drama's op een redactie. Voortreffelijke psychologische thriller over de harde keuzes die soms bij een regionale krant gemaakt moeten worden, tegen de achtergrond van een passie voor bergbeklimmen. De auteur (1957) schreef eerder 'Tokyo tapes nr. 6-4'*..
Titelnr: 987581
Extern zoeken: /images/google.gif=Google

3 exemplaren, 2 aanwezig

  • 1x BeschikbaarBeschikbaar
Nederlandse Romans YOKO

  • 1x UitgeleendUitgeleend tot 21-06-2019
Nederlandse Romans YOKO

  • 1x BeschikbaarBeschikbaar
Nederlandse Romans YOKO

Exemplaren in andere vestigingen