Titeldetail

Zoeken in op
Titelblok: De winterroos : in het Londen van het fin-de-siècle zoekt de jonge India Selwyn Jones op geheel eigen wijze haar weg / Jennifer Donnelly ; vertaling [uit het Engels]: Milly Clifford
Editie: Dertiende druk.
Uitgave: Amsterdam : Boekerij, 2018, ©2018
Collatie: 719 pagina's ; 23 cm
Noot: Vertaling van: The winter rose. - St. Martin's Press, ©2006. - 1e druk Nederlandse uitgave: Houten : Van Holkema & Warendorf Unieboek, 2007.
Inhoud: In het East End van Londen beleven een gangster en een met een andere man verloofde vrouwelijke arts rond 1900 een passievolle verhouding.
Isbn: 9789047500636  toon meer
Auteur: Donnelly, Jennifer (1964-)
Medewerker: Clifford, Milly
Materiaal: Boek volw. fictie
Taalcode: Nederlands
Mediasoort: Boek
Publ.jaar: 2018
Jeugd/Volw.: Volwassen
Inform./Verh.: Verhalend
Genre: Romantisch
Genre: Historisch
Zoektitel: De winterroos : in het Londen van het fin-de-siècle zoekt de jonge India Selwyn Jones op geheel eigen wijze haar weg
Vertaling van:: The winter rose
AI-tekst: India Selwyn Jones is een sterke vrouw die ondanks de tegenwerking van haar familie arts wordt. Ze gaat werken in de achterbuurten van Londen en doet haar best het leed van vrouwen en kinderen te verzachten. Dit tegen de wil van haar verloofde Freddy die vecht voor een zetel in het Parlement. Intussen heeft India de gangster Sid ontmoet die haar met geld probeert te helpen. Er groeit iets moois tussen hen en ze raakt zwanger. Als hij beschuldigd wordt van moord en ter dood wordt gebracht, trouwt India met Freddy. Hij blijkt echter van alles te verbergen te hebben. Deze roman speelt in het begin van de twintigste eeuw in Londen, waar arbeiders en vooral vrouwen een ellendig leven hebben. Sid is een soort Robin Hood die in het verleden nare ervaringen heeft gehad. Een boeiend verhaal, spannend en uiteindelijk ook heel romantisch, maar ook met veel informatie over wantoestanden op sociaal gebied. Tweede, afzonderlijk te lezen deel in de 'Roos'-trilogie*. Kleine druk..
Titelnr: 163796
Extern zoeken: /images/google.gif=Google

1 exemplaren, 1 aanwezig

  • 1x BeschikbaarBeschikbaar
Nederlandse Romans DONN

Exemplaren in andere vestigingen