Titeldetail

Zoeken in op
Titelblok: Hoe gaan we dit uitleggen : onze toekomst op een steeds warmere aarde / Jelmer Mommers ; infographics: Leon de Korte, Leon Postma en Jorris Verboom ; redactie: Harminke Medendorp ; eindredactie: Andreas Jonkers
Uitgave: [Amsterdam] : de Correspondent, [2019], ©2019
Collatie: 237 pagina's ; 22 cm
Noot: Met literatuuropgave.
Inhoud: Analyse van de oorzaken en gevolgen van de klimaatverandering en de manieren waarop we daar iets aan kunnen doen.
Isbn: 9789082942149  toon meer
Auteur: Mommers, Jelmer
Medewerker: Korte, Leon de
Medendorp, Harminke
Materiaal: Boek volw. non-fictie
Taalcode: Nederlands
Mediumsoort: Boek
Publ.jaar: 2019
Jeugd/Volw.: Volwassen
Inform./Verh.: Informatief
Zoektitel: Hoe gaan we dit uitleggen
SISO: 556
Onderwerpen: Klimaatveranderingen
Energietransitie
Pim-rubriek: Klimaat (Natuur en milieu)
AI-tekst: 'Onze toekomst op een steeds warmer wordende aarde' – de ondertitel geeft aan dat het gaat over de klimaatverandering. De afgelopen vijf jaren deed de schrijver onderzoek. Dit brengt het besef dat er iets aan te doen is door ieder van ons. Het boek is opgebouwd uit drie delen: Wat is er mis?, Waar gaat het heen?, Wat kunnen we doen? Het eerste deel legt de zes manieren uit waarop de mensen in de loop van honderden jaren een stempel drukten op de aarde. Het tweede deel legt uit dat het nog niet te laat is, legt uit waardoor het systeem van vervuilen en politieke machteloosheid zichzelf in stand houdt. Het derde deel beschrijft keuzes en kansen, het verhaal over een wereld waarin we willen wonen, over een groene transformatie. En de grote kracht van het kleine verschil. Het boek is voorzien van enkele figuren, grafieken en eindnoten met verwijzingen naar bronnen en literatuur. De schrijver is journalist en werkzaam voor De Correspondent, een online journalistiek platform, gevestigd in Amsterdam, dat diepgravende achtergrondverhalen publiceert. Hij is bekend door zijn onderzoek naar Shell. Het boek richt zich op iedereen die het klimaatprobleem niet serieus neemt en iedereen die er iets aan wil doen..
Titelnr: 1067795
Extern zoeken: /images/google.gif=Google

5 exemplaren, 3 aanwezig

  • 1x BeschikbaarBeschikbaar
Liefde & leven Natuur en Milieu Klimaat MOMM

  • 1x BeschikbaarBeschikbaar
Natuur en Milieu Klimaat MOMM

  • 1x UitgeleendUitgeleend tot 03-07-2021
Romantiek Natuur en milieu Klimaat MOMM

  • 1x BeschikbaarBeschikbaar
  • 1x UitgeleendUitgeleend tot 15-06-2021
1e Verd. Liefde & leven Natuur en milieu Klimaat MOMM

Exemplaren in andere vestigingen